Jij wilt de verbinding met jouw paard versterken op basis van vertrouwen. Het kan zijn dat jij wel eens een miscommunicatie hebt met jouw paard. Dit is heel normaal maar niet gewenst, zeker niet als het vaker voorkomt. Situaties als problemen met trailerladen, weglopen tijdens het opstappen, problemen met opzadelen of angst zijn dingen die echt wel op te lossen zijn. En daar ga ik je mee helpen, zonder boosheid of frustratie. 

Gebruik de freestyle technieken om de band met jouw paard te versterken!


Jij en je paard zijn uniek en iedere combinatie heeft zijn eigen doelen. Je bent bij mij aan het juiste adres voor het volgen van verschillende lessen. Je zoekt meer afwisseling en uitdaging in de training. Je wilt nieuwe dingen aanleren of proberen en de verbinding met jouw paard versterken.

 

Door de technieken van het freestyle systeem zal je dagelijkse training nog meer gaan verfijnen. Je gaat vanuit kennis, effectief en paardvriendelijk trainen. Versterk de relatie met jouw paard en voorkom miscommunicaties! Dan nog het aller belangrijkste, heb plezier!

 

Ik ben gediplomeerd freestyle instructeur, ik help je de verbinding met jouw paard te versterken en de problemen die je ervaart op te lossen! Ik neem de tijd om naar jouw verhaal te luisteren en de situatie serieus te nemen. Ik ben een echte verbinder, met mijn intuïtie voel ik snel aan wat jij en jouw paard nodig hebben. Ik zie de patronen en signalen die jij als eigenaar niet meer kunt zien. Ik sta open voor nieuwe ideeën en een andere benadering. Het heeft mij geholpen om beslissingen te nemen voor mijn paard. 


Loswerken

Je werkt in vrijheid met je paard, in een ruimte van ongeveer 15x15 meter. Je communiceert via lichaamstaal, gebaseerd op het natuurlijke gedrag van je paard.

 

  • Je krijgt controle over de richting en het tempo van je paard
  • Je gaat werken aan de leiderschapsverhouding 
  • Jullie gaan elkaar beter leren begrijpen
  • Je bouwt aan de vertrouwensband met je paard

Grondwerk

Het begint al bij de verzorging en het ophalen uit de wei. Grondwerk is alles wat je naast je paard doet. 

  • Je gaat werken aan gehoorzaamheid en leiderschap
  • Verbeter de dagelijkse omgang
  • Lichaamstaal, wijken voor fysieke druk en intentie zijn erg belangrijk
  • Je bouwt aan de vertrouwensband met je paard

Je doet dit met behulp van een trainingshalster en leadrope.

Dubbele lange lijnen

Dit is de brug naar het rijden. Je start hier met het beïnvloeden van de houding en balans van je paard. Heel goed inzetbaar bij het beleren van jonge paarden, zo kun je de teugelhulpen aanleren en het paard sterker maken. Ook voor ontwikkeling en verbetering in het rijden zijn de dubbele lange lijnen zeer geschikt.

 

 

 


Gedragsproblemen

 

Jij ervaart miscommunicatie, loopt tegen problemen aan of staat voor een lastige uitdaging met je paard.

 

Je paard laat gedrag zien waardoor het moeilijk wordt om te doen wat je graag zou willen doen met hem of haar. Dat je paard stress heeft in een situatie wanneer dat helemaal niet nodig is. Of dat je paard ongewenst of probleemgedrag vertoont.

 

Hierbij kun je denken aan problemen bij trailerladen, angst, dominantie, niet stil willen staan, met je aan de haal gaan, problemen bij het opzadelen (singelnijd), bij een deken op doen, weglopen bij het opstappen, voeten niet willen optillen, op vreemd terrein, met buitenrijden, noem het maar op!

 

Dit zijn allemaal problemen die echt wel op te lossen zijn en daar ga ik je bij helpen, zonder boosheid of frustratie.


Al jouw wensen zijn te bespreken. We gaan samen kijken naar welke doelen je hebt of waar je tegenaan loopt en wat de mogelijkheden hierin zijn. Door mijn eigen ervaring met mijn paard weet ik welk proces je doorgaat met veel twijfels en frustratie. Ik begeleid je daar in door mijn krachten te bundelen.

 

Je kunt mij altijd vrijblijvend een berichtje sturen om de mogelijkheden te bespreken of om een afspraak in te plannen!

 


★ ★ ★ ★ ★

"Door een ongeluk met m'n paard was ik het vertrouwen in de omgang met paarden kwijtgeraakt. Ik heb geleerd dat ik mijn eigen spanning niet moet omzetten in spanning op bijvoorbeeld de leadrope. Na de lessen werken mijn paard en ik samen. Mijn grootste eye-opener was dat ik zag dat mijn kleine hulpen genoeg effect hebben. Berber is heel rustig en vriendelijk. Ze luistert goed en laat het paard maar ook mij in onze waarde. Het is ook leerzaam dat ze filmpjes maakt die je dan later terug kan kijken."

- Renske

★ ★ ★ ★ ★

"Ik heb een 2 jarige merrie en liep er tegen aan dat we niet normaal door de bak heen konden lopen zonder dat ze ontplofte. Ik bouwde steeds meer spanning op en gaf dat door aan haar. Ik heb het vertrouwen terug gekregen. Het grootste verschil is dat ik niet meer zenuwachtig ben naast mijn paard en dat daardoor mijn paard mij vol vertrouwen volgt. Mijn grootste eye-opener was dat mijn merrie eigenlijk heel erg gevoelig is en dat ze mij als leider nodig heeft. Er ontbrak een stukje kennis bij mij hoe ik hier mee om kon gaan. Ik zou het zeker aanbevelen. Ik ben heel blij met Berber, omdat ze tijdens de lessen goed kijkt waar we aan toe zijn en wat we nodig hebben op dat moment."

★ ★ ★ ★ ★

"Een poosje terug heb ik Berber gevraagd om te helpen bij het laden van mijn paard. Ik loop er al een tijdje tegenaan dat het laden erg moeizaam gaat. Berber is met mijn paard aan de gang gegaan. Ze heeft erg veel geduld, het paard gerust stellen, alles op zijn tijd, niks forceren, het bijsturen en corrigeren op het goede moment is toch wel erg belangrijk! Ze weet wat ze doet. Binnenkort wil ik weer een trailerlaad les bij haar doen. Het is mij erg goed bevallen!"

- Ilona

 


Tarieven

Losse les 

45-60 minuten instructie

€55,-

Traject

(4 losse lessen)

45-60 minuten instructie

€180,- i.p.v. €220,-

Reiskosten bedragen €0,25 p/km vanaf postcode 9111HJVoorbereiding les

Let’s do this! Je hebt of gaat een les bij mij inplannen, maar wat kan jij doen om goed voorbereid aan de les te beginnen om het beste resultaat

te kunnen behalen?

 

✔ Zorg dat jij en/of je paard gepoetst en op tijd klaar staan voor de les begint. Dan kunnen we direct aan de slag!

 

✔ Denk goed na over de locatie waar de les moet plaatsvinden. Denk hierbij aan de buiten- of binnenbak, vreemd terrein, op de openbare weg, misschien moet je een locatie reserveren voor de les! Er zijn heel veel locaties waar we de les kunnen doen. Wisselen met locaties zorgt ook voor uitdaging in de training.

 

✔ Bedenk van te voren welke les je wilt volgen en of je hier ook iets  voor moet klaarzetten. Bij loswerken zul je een stukje moeten afzetten van 15x15 meter of als dit niet mogelijk is kun je een stuk van de bak afzetten. Voor grondwerk en dubbele lange lijnen is het niet noodzakelijk om iets klaar te zetten.

Tijdens de les

We kijken samen wat op het moment van de les jullie behoefte is om aan te gaan werken. Misschien loop je ergens tegenaan of wil je gewoon heel graag een bepaalde techniek of oefening leren!

 

De materialen die nodig zijn kun je tijdens de les van mij gebruiken. De materialen kun je ook bij mij aanschaffen, zodat je tussen de lessen door ook goed aan de slag kan!

 

Mocht het weer niet meezitten op de dag van de les, dan verzetten we de afspraak gewoon. Met een beetje regen kan de les prima doorgaan!

Na de les

Je krijgt tijdens de les aanwijzingen en tips welke je mee kan nemen na de les en zelf mee aan de slag kan gaan. Kom je er niet uit? Je kunt mij altijd een berichtje sturen als je vragen hebt!

 

Ook zal ik af en toe foto’s en filmpjes maken tijdens de les. Als je het leuk vindt kun je die na de les ontvangen, zo kun je ook terugkijken wat we hebben behandeld.

 

Annuleren of verzetten

De afspraak verzetten kan 24 uur van te voren nog kosteloos, alleen als je een goede reden hebt. Mocht je geen goede reden hebben, dan ben ik genoodzaakt om 50% van de kosten in rekening te brengen.

 

Algemene Voorwaarden

Op de lessen zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing. Deze kun je hier terug vinden.

★ ★ ★ ★ ★

"Ik vond de lessen van Berber enorm leerzaam. In alle rust legt ze dingen uit om het vervolgens direct zelf in de praktijk te brengen. Ik durf nu al mijn paarden aan de dubbele lange lijnen te trainen. Alles in kleine stapjes, wat Berber goed uitlegt. Ik zou Berber zeker aanraden aan anderen! Berber is rustig, aardig en super goed met paarden."

- Karen

★ ★ ★ ★ ★

"Als je er zelf naast staat zie je bepaalde dingen niet, Berber gaf goede tips en tricks om op de juiste manier Appollo te kunnen loswerken. Je kon ook merken dat hij er ook plezier in had! Het grootste verschil na de lessen is dat hij beter reageert op lichaamstaal omdat ik er zelf nu ook bewuster van ben. Mijn grootste eye-opener was dat het leuk is en vooral leerzaam eens een andere tak van sport te doen. Ik denk zelf dat het voor elke ruiter belangrijk is om ook een keer vanaf de grond met je paard te werken, ook voor de band met je paard, maar ook voor de afwisseling en dit merk je ook echt in het rijden. Dus zeker een aanrader om een les te volgen bij Berber! De lessen zijn heel leerzaam en daarnaast is het ook nog eens heel gezellig met Berber."

- Berber B.

★ ★ ★ ★ ★

"Het contact is altijd heel fijn! Tijdens de les voelde ik me zeker op mijn gemak. Berber past zich goed aan aan de situatie. Ik vond het loswerken leuk voor de afwisseling en ga er zeker een keer vaker mee oefenen. We hebben in de les kleine maar voor ons grote stappen gezet! Ik zou iedereen wel een les aanraden!"

- Brecht